Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019

1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı

Akıllı ulaşım sistemleri alanında Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından ihtisas üniversitesi olarak görevlendirilen üniversitemiz, bu alanda ilk uluslararası çalışmasını 19-21 Nisan tarihleri arasında Merkez Yerleşkemizde  ‘’1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı’’ düzenleyerek gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in açılış konuşmasıyla başlayan konferansta, protokol konuşmaları bölümünde, Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUSDER) Başkanı Erol Yanar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yavuz Subaşı ve Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmalarının sonunda konuşmacılara Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından plaket ve Bandırma gemisi maketi takdim edildi. Konferansın açılış programına ayrıca il ve ilçe protokolü, misafir akademisyenler üniversitemiz öğretim elemanları, öğrencilerimiz ve basın mensupları tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Konferansın sunumlar bölümünde ilk sunumu “Introduction to ITS Activitiesin KOREA” konusuyla Güney Kore Akıllı Ulaşım Sistemleri İcra Direktörü Dr. Lee Young KYUN yaptı. Dünyada akıllı ulaşım sistemleri alanında öncü isimlerden olan Dr. Lee Young KYUN’dan sonra “EU Project: SOCRATES 2.0” konulu sunumlarıyla National Data Warehouse Proje Danışmanı Tiffany VLEMMINGS ve Map TM Trafik Yönetimi Uzmanı Giovanni HUISKEN yer aldı.

Verilen öğle arasından sonra Güney Kore–MOLIT-KEC-Karayolları Genel Müdürlüğü’nden Lee JINHO “Freeway Management” ve Graz University of Technology’den Assoc.Prof.Dr.ViktorHACKER ise “Technical Challenges for he Mobility with Fuel Cells” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Birinci günün özel oturum konusu ise ‘’ Yol ve Sürüş Güvenliği’’ oldu. Özel oturumda Royal Haskoning DHVITS Strateji Danışmanı Evert KLEM “Intelligent Vehicles Can Contributeto Safer Traffic” konusununda, İSBAK Etüt ve Planlama Müdürü Murat Mustafa HARMAN ‘’İstanbul AUS Uygulamaları Mevcut Durum ve Gelecekteki Planlamalar’’ konusunda, İETT Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. A. Önder TÜRKOĞLU ise “Yol ve Sürüş Güvenliği için Toplu Taşıma Teşvik Modeli” konusunda sunumlarını yaptılar.

Verilen aranın ardından günün son sunumlarını ise Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müjdat SOYTÜRK “The New ITSE cosystem: V2X Technologies and Its Applications” konusuyla, ASIS Elektronik’ten Abdullah KESKİN “Akıllı Ulaşım Sistemleri–elektronik Ücret Toplama” konusuyla, BURULAŞ Genel Müdürü M. Kürşat ÇAPAR “Akıllı Ulaşım Sistemlerinin Yol ve Sürüş Güvenliğine Etkisi” konusuyla sunumlarını gerçekleştirdi.

Konferansımızın birinci gün programı Grand Asya Otel’de Saat:19.30’da il ve ilçe protokolü, üniversitemiz akademik yönetimi ile misafir akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşen gala yemeği ile son buldu.

Konferansın ikinci günü iki ayrı ayak halinde gerçekleşti. Birinci ayağı,  yurt dışından gelen katılımcılara yönelik düzenlenen program ile İstanbul’da TÜBİTAK-BİLGEM gezisi gerçekleşti. Sonrasında ise İSBAK ev sahipliğinde AKOM ve Yeni Trafik Kontrol Merkezi ziyaret edildi. Programın ikinci gününün ikinci ayağında ise yurtiçi ve yurtdışından konferansa katılan bildiri sahipleri üniversitemizde gün içerisinde bildirilerini sunmaya devam ettiler.

Konferansın son günü de yine iki ayak halinde gerçekleştirildi. Birinci ayağında yurt dışı katılımcılarımıza yönelik olarak düzenlenen İstanbul gezisi kapsamında, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Marmaray, Avrasya Tüneli, Boğaz Köprüleri vb. teknik inceleme ve turistik amaçlı gezi gerçekleştirildi. Programın üçüncü gününün ikinci ayağında ise yurtiçi ve yurtdışından konferansa katılan bildiri sahipleri üniversitemizde gün içerisinde bildirilerini sunmaya devam ettiler.

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Tektaş’ın yaptığı, toplam 135 bildirinin sunulduğu, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı, kamu ve özel sektör temsilcisinin yoğun katılımı ile gerçekleşen ‘’1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı’’ büyük bir başarı ile gerçekleşti.

Fotoğraflar için tıklayınız...