Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2021

Gösterim: 1633

Teknofest

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri Yüksek Lisans Bölümü, danışmanlığını Dr. Öğretim Üyesi Selahattin KOŞUNALP'in yaptığı öğrencimiz Özkan TAŞTAN, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest yarışmasında 'Akıllı Ulaşım' kategorisinde iki farklı projeden finalist oldu.
Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’te yarışacaklar.
Açıklamada verilen bilgilere göre, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest 2021’e 35 kategoride 39 bin 684 takım başvuruda bulundu.
Teknofest; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda önemli rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla 21-26 Eylül 2021'de Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek.
Uluslararası ''Akıllı Ulaşım'' Yarışması'nda ulusal ve uluslararası ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri, Akıllı Ulaşım teknolojileri ile belirledikleri bir görevi gerçekleştirecek.
Teknofest finallerini başarıyla tamamlayarak birinci olan proje, 50 bin TL ödül alacak.
Ayrıca aynı öğrencimiz Uluslarası MEB Robot Yarışmasında Üniversitemizi Bausmer İsimli 3 farklı İleri Seviye Çizgi İzleyen otonom araçları ile temsil edeceklerdir.