Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020

Gösterim: 1043

Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Faaliyetleri

2019-2020 Eğitim-öğretim yılı itibariyle “Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri” Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına öğrenci alımına başlayan kurumumuz, bünyesinde lisansüstü seviyesinde 48 öğrenci ile sektörün ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Merkezimizin çeşitli kurumlarla yaptığı iş birliği sayesinde sektöre yönelik proje, uygulama, çalıştay ve konferanslar gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte akademik alt yapımızı oluşturan faaliyetler aşağıdaki gibidir:

  • YLSY (Yurtdışı Burslu Lisansüstü Öğrencisi) programı kapsamında MEB tarafından görevlendirilen 7 öğrenci danışmanlığı üniversitemize verilmştir.
  • ÖYP kapsamında 2016 yılına 5 araştırma görevlisi İTÜ, ODTÜ gibi üniversitelerde doktora tez aşamasında olup üniversitemizde görev yapmaktadır.
  • Fen Bilimleri Enstitüsü’nde “Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri” isimli Yüksek Lisans ve Doktora programı açılmış olup 48 öğrenci alınmıştır.
  • Bununla birlikte, DergiPark portalında Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında tek olan “Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Uygulamaları” akademik dergisi (JITSA) 2018 yılında bir yılda iki sayı olmak üzere yayın hayatına girmiş ve beşinci sayısı çıkmıştır. Dergimiz Index Copernicus, Ideal Online, Base, ASOS ve Research Bible indekslerinde taranmaktadır.

Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Taylan Engin tarafından İmamoğlu İnşaat adına İstanbul ULAŞIM projeleri ve stratejik söylem danışmanlığının yanında iki adet etüt ve proje işi tamamlanmıştır. Her iki proje İstanbul'da, Esenyurt ve Pendik ilçelerinde ULAŞIM ve trafik etüdü konularını kapsamaktadır. Bununla beraber TÖHOB (Tüm özel halk otobüsleri Birliği) ile danışmanlık sözleşmesi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Bandırma Belediyesi ile Bandırma ULAŞIM planı çalışması başlayacaktır.