Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2024

Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Uygulamaları Dergisi

Akıllı Ulaşım alanında Türkiye'nin ilk dergisi olma niteliği taşıyan geniş bir disiplinler arası yelpazede yenilikçi ve özgün çalışmaları bir araya getiren, Akıllı Ulaşım paydaşlarına doğrudan ulaşan, kamu, üniversite ve sanayi paydaşları arasında köprü kuran ve yeni çalışmalar için elektronik bir kaynak haline gelen Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Uygulamaları Dergisi - AUSUD'un (Journal of Intelligent Transportation Systems and Applications - JITSA) beşinci sayısı Nisan ayında DergiPark üzerinden yayınlanmıştır.

Dergi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Akıllı Ulaşım Sistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUSMER) desteği ile yayım faaliyetlerine devam etmektedir. BAUSMER, AUSDER üyesi, Intertraffic, AUS Zirveleri, Transist gibi fuar, kongre ve zirvelerde temsil hakkına sahiptir. Ayrıca BANÜ FBE Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri (Disiplinlerarası) Ana bilim dalı altındaki Yüksek Lisans ve Doktora programlarına da destek vermektedir. AUSUD Nisan ve Ekim aylarında yılda iki kere yayımlanmaktadır. Makale başvuruları ön incelemeden geçtikten sonra Ulaştırma, Lojistik, Elektrik, Elektronik, Haberleşme, Matematik, Bilgisayar vb birçok disiplinden alanında uzman editörleri tarafından hakem değerlendirilmesine yönlendirilerek yayıma karar verilmektedir. AUSUD, Committee on Publication Ethics'in (COPE) Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartlarını dikkate almaktadır. AUSUD çift taraflı kör hakemlik sürecini kullanmaktadır ve inceleme sürecinin tüm basamaklarında yazarlar hakem isimlerini, hakemler de yazar isimlerini bilmemektedir. Açık erişim politikası kapsamında akademik dünyaya hizmet vermekte olan AUSUD makale kabul ve yayım sürecinde yazarlardan herhangi bir ücret talep etmemektedir. Makale kabul sürecinde TÜBİTAK-Ulakbim tarafından sağlanan DergiPark çevrimiçi sistemi kullanılarak tüm yayın süreci takip edilmektedir. DergiPark tarafından sağlanan altyapı sayesinde AUSUD bünyesindeki makaleler ulusal ve uluslararası erişime açık hale gelerek farklı kitlelerin ulaşmasına olanak sağlanmaktadır. AUSUD Index Copernicus, CiteFactor, Research Bible, Asos Indeks, Base ve Idealonline uluslararasıdizinlerinde taranmaktadır. Türkçe ve İngilizce yayın kabul edilen AUSUD'da paylaşımlı hareketlilik, veri analitiği, nesnelerin interneti, ulaşım planlama, toplu ulaşım ve filo yönetimi, elektrikli ve otonom araçlar, otomotiv teknolojileri, AUS da yapay zeka, haberleşme sistemleri, alternatif enerji sistemleri, acil durum yönetim sistemleri konu başlıkları altında yapılan özgün araştırma ve derleme makalelerine yer verilmektedir. Yayın erişimi açık olan AUSUD'un altıncı sayısı için başvurular kabul edilmektedir.

Dergiye erişmek için tıklayınız.