Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2020

Gösterim: 560

“Kent İçi Ulaşım Sorunları Analiz ve Ulaşım Planlama Projesinin Hazırlanmasına İlişkin Ortak Proje Geliştirilmesi” Protokolü

Üniversitemiz Bandırma Belediyesi ile Bandırma’nın mevcut ulaşım sistemindeki sorunları tespit ederek sorunları çözecek toplu ulaşım planlamasının trafik mühendisliği esaslarında geliştirilmesi amacıyla bir protokol imzaladı. Bandırma Belediyesi’nde gerçekleşen ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ile Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un imza attığı protokol imza törenine Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Prof. Dr. Celalettin Yanık ve Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER) Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Tektaş katıldı. 

İmzalanan “Kent İçi Ulaşım Sorunları Analiz ve Ulaşım Planlama Projesinin Hazırlanmasına İlişkin Ortak Proje Geliştirilmesi” protokolü, Bandırma’ya ait ulaşım master planının hazırlanması, kritik bölgelerin belirlenerek ölçüm yapılması, hane halkı araştırması, yol kapasitelerinin belirlenmesi, ulaşım kapasitesinin arttırılması, bütün bunlara ilişkin taslak plan ve projelerin hazırlanması, ulaşım etüdü çalışması yapılarak rapor hazırlanması konularını kapsamaktadır. 

Bandırma’nın ulaşım sorunlarına önemli çözümler getirmesi amaçlanan protokol kapsamında gerçekleştirilecek proje, Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER) Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Tektaş’ın yürütücülüğünde ve Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Taylan Engin koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek. Projede, gerek görüldüğünde, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizden Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı’nda ders veren öğretim üyelerimiz de görev alacak.


Fotoğraflar