Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018

Gösterim: 843

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic. A.Ş. Yetkililerinden Üniversitemize Ziyaret

Ülkemizde savunma sanayinde faaliyet gösteren önemli şirketlerden biri olan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic. A.Ş. RF ve Simülasyon Sistemleri Direktörü Başak Hassoy, Danışman Gökhan Uslu ve Kıdemli Sistem Mühendisi Emre Karaköse üniversitemize ziyarette bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in makamında gerçekleşen ziyarette, üniversitemiz Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER)  ile STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic. A.Ş. arasında ortak proje geliştirme ve birlikte çalışma konusunda görüş alışverişinde bulunulmuştur. Kent güvenliği ve ulaşımda güvenlik konularının ön plana çıktığı görüşmede ayrıca, BAUSMER ile STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic. A.Ş.’nin geçmiş dönemde kararlaştırılmış olan çalışmaları için süreçlerin hızlandırılması hususunda görüş birliğine varılmıştır.

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Ulaştırma Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Tektaş ve Dr. Öğr. Üyesi Taylan Engin ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Necla Tektaş’ın da katıldığı görüşmede, ortak proje adımları için önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelinmesi kararlaştırılırken ulusal ve uluslararası ölçekte teknoloji, güvenlik ve ulaşım projeleri geliştirilmesi, öğrencilerimizin gerçek projelerde deneyim kazanması açısından üniversitemiz adına önemli bir iş birliğinin ilk adımı atılmış bulunmaktadır.


Fotoğraflar