Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2021

Gösterim: 2226

1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Zirvesi

Üniversitemizin üyesi olduğu Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUSDER) tarafından, 6-7 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen “1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi”ne Üniversitemizi temsilen Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER) Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Tektaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Necla Tektaş ve Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlimiz Caner Pense katıldı.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı’nın (BTK) ev sahipliği yaptığı “1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi”ne Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın M. Cahit Turhan, K.K.T.C. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sayın Tolga Atakan ve AUSDER Başkanı Erol Yanar’ın yanı sıra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Dünya Bankası, Avrupa Birliği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Karayolları Genel Müdürlüğü, TCDD Genel Müdürlüğü, ASELSAN, Turkcell, Vodafone, Türksat gibi kamu ve özel sektör temsilcileri de katılım sağladı.


Toplamda 19 panelistin katıldığı “1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi”nde Üniversitemizin açmış olduğu standı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın M. Cahit Turhan, Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında sadece kara ulaşımı ile sınırlı kalmayacak ve her taşımacılık modunda ihtisaslaşmış bilim insanları ve profesyoneller yetiştirecek olan Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezimizin mevcut durumu ve geleceği hakkında Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER) Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Tektaş’tan bilgi alarak desteklerini belirtti. 


Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER) Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Tektaş’ın moderatörlüğünü yaptığı zirvenin kapanış oturumunda, Koç Sistem Satış Direktörü Erkan M. Mızrak, Intel Türkiye Ortadoğu ve Afrika IoT Teknik Müdürü Cem Vedat Işık, PwC Strateji ve Danışmanlık Ortak ve Ülke Müdürü Kağan Karamanoğlu, Otokoç Araç Kiralama Direktörü Sabri Çimen ve Verisun Genel Müdürü Sadullah Uzun yaptıkları sunumlarda, Akıllı Ulaşım Sistemleri kapsamında ülkemizde ve dünyada özellikle karasal taşımacılık alanında sürdürülen çalışmalar, belirlenen politikalar, geleceğe dair öngörüler ve beklentiler kapsamlı şekilde ele alındı.


Üniversitemiz standına gelen tüm ziyaretçilere Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezimiz ve Akıllı Ulaşım Sistemleri alanıyla ilgili bilgi verilmesinin yanı sıra özel sektör ve kamudan katılım sağlayan temsilciler ve uzmanlar ile temas kurularak fikir alışverişlerinde bulunuldu.

AUS Zirvesi Sonuç Raporu'na ulaşmak için tıklayınız.