Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2021

Gösterim: 3484

2. ULUSLARARASI AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ KONFERANSI

Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında bu adla tek uluslararası konferans olan ve ikincisi  22-24 Ekim 2021 tarihleri  arasında çevrimiçi düzenlenen ‘’2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı’’ geniş katılım ile başarıyla gerçekleştirilmiştir.

BAUSMER müdürü Prof. Dr. Mehmet TEKTAŞ’ın açılış konuşmasıyla başlayan konferansta, Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) üyeleri (41 üye), T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üst düzey bürokratları, Yurt içi sektör temsilcileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çalışanları ile başta Bandırma olmak üzere Kuzey Marmara bölgesi  belediye başkanlarının katılım sağladığı ayrı oturumlar yapılmıştır. Akabinde sektöre katkı sağlayabilecek bildiri sunumları yapılmıştır. Konferans programına misafir akademisyenler, üniversitemiz öğretim elemanları, öğrencilerimiz ve basın mensupları tarafından yoğun ilgi gösterilmiştir.

Konferansın ilk gününde AUS Türkiye üyelerinin katılımı ve Haberleşme Genel Müdür yardımcısı Esma DİLEK başkanlığında iki saat süren bir oturum tamamlanmıştır. Bu oturumda dernek üyeleri kendilerini tanıtarak geleceğe dair planlar ve iş birlikleri konuşulmuştur. Ardından AUS anabilim dalı bünyesinde görev yapan araştırma görevlilerimiz Umut AYDIN, Caner PENSE, Üstün ATAK, Fatih ERGEZER ve Şerife Gülsüm DEMİR’in katılım sağladığı ÖYP Oturumu Dr. Öğr. Üyesi Cemil KÖZKURT başkanlığında tamamlanmıştır. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde daire başkanları ve şube müdürlerinin katıldığı  “AUS Strateji ve Eylem Planları” temalı  oturum Haberleşme Genel Müdürlüğü ukdesinde Akıllı Ulaşım Sistemleri Daire Başkanı Selami YAZICI tarafından yönetilmiş olup 2023 ve sonrası strateji ve eylem planları ele alınmıştır. BAUSMER müdür yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Taylan ENGİN başkanlığında Recep BAHAR, Mustafa GÜNEŞ, Semra ENGİN, M. Bahaddin YETKİN katılımları ile yurt içi sektör temsilcileri oturumu yapılmıştır. Sektörün durumu ,çalışmaları ve Akıllı Ulaşım Sistemleri alanındaki projeleri konuşulmuştur.

Konferansın ikinci gününde bildiri sunumları ile devam eden oturumlar oturum başkanlığını Bilal KARTAL’ın yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Planları oturumu sektörden çok sayıda izleyici ve fikir ile geniş katılım sayesinde İstanbul ve diğer kentlerde uygulanabilecek AUS uygulamaları paylaşılmıştır. 

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Mehmet TEKTAŞ’ın yaptığı, otuzun üzerinde tam metin  bildirinin sunulduğu, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı, kamu ve özel sektör temsilcisinin yoğun katılımı ile gerçekleşen ‘’2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı’’ büyük bir başarı ile gerçekleşmiş ve yoğun ilgi görmüştür.

Tam Metin Bildiri Kitabı için tıklayınız.