Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2021

Gösterim: 1639

Intertraffic İstanbul Fuarı

YÖK’ün ihtisaslaşmak için seçtiği 8 üniversiteden biri olan üniversitemiz, ihtisas alanı olan “Akıllı Ulaştırma Sistemleri” alanında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.  Akıllı ulaştırma sistemleri alanında gelişmeleri yakından takip etmek amacı ile Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Tektaş ve Yrd. Doç. Dr. Necla Tektaş uluslararası Intertraffic İstanbul Fuarı’na katılarak, incelemelerde bulundu.

İki yılda bir düzenlenen, Hollanda'nın Amsterdam şehri ile ülkemizde İstanbul'un dönüşümlü olarak ev sahipliği yaptığı, trafik alanındaki dünyanın en büyük kongre ve fuarı da olma özelliği taşıyan Intertraffic Fuarı'nda kamu ve özel sektörün önde gelen kurumlarıyla karşılıklı görüşmeler gerçekleştirildi. Özellikle Türkiye'nin bu alanda en büyük firmalarından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketi olan İsbak AŞ ile gerçekleştirilen görüşmelerde ortak projeler geliştirilmesi ve üniversitemizin 2018 yılı Nisan ayında akıllı ulaştırma sistemleri alanında gerçekleştirmeyi planladığı "1.International Intelligent Transportation  Systems Conference" konferansı için bilimsel ve teknik iş birliği yapılması konusunda ön mütabakat sağlandı. Kongrede Tübitak'ı temsil eden Tübitak-Bilgem Baş Uzmanı Dr. Kadir Korkmaz, kamu ve özel sektör üniversitelerinde alanında uzman öğretim üyeleri ve Türkiye Belediyeler Birliği yetkilileri ile alan ile ilgili verimli görüşmeler gerçekleştirildi.

Fuarda sektörün önemli isimleri ile görüşmelerde bulunan Rektörümüz, akıllı ulaşım sistemleri alanında Türkiye’nin en önemli derneği olan Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUSDER) Başkanı Erol Yanar ile görüş alışverişinde bulundu.

Rektörümüzün Intertraffic İstanbul 2017 kongre ve fuarında yoğun geçen görüşmeleri sonucunda 2018 yılı başında üniversitemiz tarafından düzenlenecek olan "International Intelligent Transportation Conference" için gerek kapsam gerek iş birliği ve gerekse sponsorluk alanlarında olumlu gelişmeler sağlanmıştır. Düzenlenecek bu kongreye ait detaylı bilgi yakın zaman içerisinde web sitemiz ve sosyal medya mecralarımızdan yayınlanacaktır.

İstanbul Expo Center’da düzenlenen fuarda altyapı, trafik yönetimi, akıllı ulaşım, güvenlik ve park alanında dünya çapında 79 ülkeden 5.286 profesyonel ziyaretçi ve 100'ün üzerinde katılımcı bir araya geldi.


Fotoğraflar