Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2021

Gösterim: 1679

Uluslararası Intertraffic-2019 İstanbul Fuarı

10-12 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen  “10. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı Intertraffic-2019 ”a Üniversitemizi temsilen Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER) Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Tektaş, BAUSMER Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necla Tektaş, Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcımız ve BAUSMER Müdür Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi Taylan Engin, Akıllı Ulaşım Sistemleri Bölümümüzden 13 yüksek lisans öğrencisi ve Üniversitemiz Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlileri Umut Aydın, Fatih Ergezer ve Üstün Atak katılmıştır.

Tek yıllarda İstanbul’da çift yıllarda ise Amsterdam’da düzenlenen dünyanın en büyük Trafik ve Kongre Fuarı olan Intertraffic’te devlet üniversitelerini temsilen ihtisas üniversitesi olarak Üniversitemiz üç gün stant açmış ve aynı zamanda düzenleyiciler arasında da yer almıştır. Açılan stant ile sektörün ileri gelen kamu ve özel kuruluşları ile görüşülmüş, ziyaretler kabul edilmiş ve diğer stantlara ziyaretler yapılmıştır.

Fuar, geniş yelpazedeki ziyaretçi kitlesiyle trafik teknolojileri profesyonellerini ağırlamış, sektördeki karar vericiler, özel sektör danışmanları, yükleniciler, yerel ve uluslararası yetkililer “Intertraffic-2019 İstanbul Fuarı”nda katılımcı firmalarla buluşmuştur. Fuar, bu yıl 81 ülkeden toplamda 4.500’ün üzerinde ziyaretçiyi ağırlamıştır.

“Intertraffic-2019 İstanbul Fuarı”, düzenlendiği süre boyunca ulaşım çözümleri adına çeşitli konferanslara da ev sahipliği yapmıştır. Düzenlenen konferanslar kapsamında Üniversitemiz Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tektaş’ın moderatörlüğünü yaptığı ilk gün gerçekleştirilen Trafik Güvenliği ve Yönetimi oturumunda Karayolları Genel Müdürlüğü Trafik Güvenliği Dairesi Başkanı Gençağa Karakaş, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Tolga Hakan, ASİS Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Dr. Fatih Gündoğan,  Palye A.Ş. Genel Müdürü Bekir Ilıcalı konuşmalar gerçekleştirmiş ve ulaşım sektörünün durumu farklı açılardan ele alınmıştır.

Gerçekleştirilen konferanslar kapsamında üçüncü gün yapılan “Serbest Kürsü / Hocalar Ulaşım Politikaları ve Eğitimini Tartışıyor” oturumuna konuşmacı olarak katılım sağlayan Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER) Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Tektaş, oturumun diğer katılımcıları olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mert Yaygel, 22 ve 26. dönem Milletvekili ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Araştırma Uygulama Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile birlikte Üniversitemizin sektördeki konumu ve ihtisasın önemine dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirmiştir.


Fotoğraflar